Bestrating

 

De sfeer die de tuin uitademt is voor een groot gedeelte afhankelijk van de bestrating. Eigenlijk is het net zoals de vloer in je woonkamer. De bestrating voor je tuin dient daarom uiterst nauwkeurig uitgezocht te worden en Westerink Bestrating kan je daarbij helpen. Het bestraten zelf dient uiteraard ook vakkundig te gebeuren. Met bestratingsbedrijf Westerink haal je een betrouwbare partner in huis. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij snel en vakkundig te werk gaan en ben jij gegarandeerd van een mooie, nette oprit, terras, plein of parkeerplaats!

stratenmaker en bestrating in Hoogeveen modern project

Hoe gaan wij te werk?

Voordat je gebruik kunt maken van je straatwerk, zijn er enkele stappen die genomen dienen te worden. Als eerste moet er een goede ondergrond komen voor je straatwerk. Je wilt immers nog lang genieten van je nieuwe bestrating. Welke soort ondergrond je het beste kunt gebruiken voor jouw straatwerk, hangt af van het soort bestrating. Voor keramische tegels adviseren wij een ander soort ondergrond dan voor een klinkerbestrating. Uiteraard kunnen wij je daar uitgebreid over informeren.

De ondergrond wordt vervolgens goed aangetrild. Westerink Bestrating onderscheidt zich van andere stratenmakers door laag voor laag af te trillen. Wanneer de grond mooi egaal is, kan het bestraten beginnen.

Wanneer je nieuwe bestrating erin ligt, is ons werk nog niet klaar. De voegen worden eerst nog ingeveegd. Vaak gebeurt dit met hetzelfde zand dat gebruikt is voor de ondergrond. Wij maken echter gebruik van zilverzand. Door zilverzand in de voegen te vegen verbeteren we de stabiliteit en de levensduur van het straatwerk. Ander voordelen van zilverzand is dat het onkruid moeilijker maakt te groeien tussen de voegen én dat de licht gekleurde korrel een geweldige uitstraling geeft aan het straatwerk.

stratenmaker drenthe

 

Soorten bestrating en herbestrating

Er zijn verschillende soorten bestrating waar je uit kunt kiezen. Wij kunnen je adviseren in de kleurkeuze of het soort stenen aanbevelen. Maar misschien zijn de stenen van je huidige bestrating nog prima in orde en is alleen het pad, terras of de parkeerplaats verzakt. In dat geval kunnen wij het prima herbestraten. Omdat wij rekening houden met voldoende afschot naar de afvoerpunten in je tuin, oprit of ander terrein, kan het regenwater op een goede manier afgevoerd worden. Zo voorkomen we plassen in je tuin, maar ook het verzakken van jouw bestrating wordt op deze manier tegengegaan.

Grote keramische tegels geven je tuin een luxe uitstraling, maar zijn vaak wel wat prijzig in aanschaf. Je wilt dan ook dat deze tegels op de goede wijze in je tuin verwerkt worden. Het leggen van keramische tegels is een specialistisch werk wat vakkennis vereist. Westerink Bestraing heeft veel ervaring met het leggen van keramische tegels en kan je vertellen welke ondergrond in jouw tuin geschikt is voor deze tegels. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Enkele voorbeelden van bestrating projecten 

Lees verder Moderne bestrating en tuin met overkapping in Hoogeveen

Moderne bestrating en tuin met overkapping in Hoogeveen

Ter voorbeeld een door ons gerealiseerde tuin met moderne bestrating als stratenmaker in Hoogeveen. 

Lees verder Tuin en bestrating renovatie

Tuin en bestrating renovatie

Bestrating wildverband met verschillende afmetingen tegels en blokken.

Lees verder Oud gebakken, dik formaten

Oud gebakken, dik formaten

Bestraten van oud gebakken bakstenen op authentieke manier.

Lees verder Betontegel antraciet

Betontegel antraciet

Een betontegel antraciet 20x30 is betaalbaar en geeft een mooie uitstraling.

Lees verder Engelse vlag bestrating

Engelse vlag bestrating

De wens was de vlag van Engeland in de bestrating. En dat is gelukt.

Lees verder Bestrating moderne tuin

Bestrating moderne tuin

Het bestraten van een moderne tuin voor lang genot van je tuin