Oprit opnieuw laten bestraten


Wanneer je je oprit opnieuw wilt laten bestraten, ben je op zoek naar een goed bestratingsbedrijf. Met Westerink Bestrating ben je verzekerd van de juiste stratenmakers voor deze klus. Wij kunnen je oprit opnieuw bestraten, bestrating op het terras leggen of zelfs een parkeerplaats aanleggen. Een goede stratenmaker uit je eigen omgeving!

Waarom opnieuw je oprit of terras bestraten?

Een oprit is functioneel voor het parkeren van je auto of je fietsen. Ook speelt de oprit een rol in het aanzicht en de de uitstraling van je woning of bedrijf. En elke dag loop je weer over je oprit. Een oprit of terras kan dan op den duur verzakken en je kunt plasvorming krijgen. Het is dan ook noodzaak dat je oprit op de juiste wijze gelegd wordt.

Om ervoor te zorgen dat de bestrating langer mooi strak blijft liggen, voert Westerink Bestrating bepaalde werkzaamheden net even anders uit dan je van andere stratenmakers gewend bent. Zo wordt de ondergrond door ons in Hoogeveen en omgeving aangelegd met nieuw, rood zand en het aantrillen hiervan gebeurt net even grondiger. Ook zorgen we voor de juiste afschot, het verloop van het oppervlak van de bestrating naar de randen. Daar plaatsen wij afwateringsgoten, straatkolken en afvoerputten op de juiste plaats en op de correcte afstanden van elkaar. Op deze manier kan het regenwater, maar ook het water dat gebruikt wordt voor het schoonmaken, goed en snel weglopen. Plasvorming behoort zo tot het verleden en dat is wel zo fijn met het veranderende weerpatroon in ons land.


oprit opnieuw bestraten

Ondergrond erg belangrijk? Lees verderop meer...


Hoe krijg je een stevige oprit?

Je auto weegt een behoorlijk aantal kilo’s. Daarom is het noodzakelijk dat je toekomstige oprit in staat is dit gewicht gemakkelijk te dragen. Een stratenmaker weet als geen ander hoe hij dit karwei moet aanpakken en heeft de klus dan ook binnen een dag voor je geklaard.

De belangrijkste punten voor het bestraten van een oprit op een rij:

 • Ophoogzand

  Ophoogzand is essentieel om verzakkingen te voorkomen. Een laag van 25 tot 35 cm ophoogzand zorgt voor een stevige fundering voor de bestrating. Westerink Bestrating trilt het zand laag voor laag aan en zorgt daarmee voor een stabiele ondergrond en voorkomt verzakking.

 • Dikte van de stenen

  De dikte van de stenen waarmee de oprit bestraat gaat worden, is ook erg belangrijk voor het creëren van een stevige oprit. Stenen met een minimale dikte van 7 cm zijn geschikt om auto’s te dragen. De meest gekozen steensoorten voor een oprit zijn gebakken waaltjes en betonklinkers. Wil je liever andere stenen of tegels voor je oprit? Hou dan rekening met de 7 cm dikte.

 • Legverband

  Er zijn vele verschillende legverbanden bij het bestraten mogelijk, maar twee legmotieven springen erbovenuit en creëren een stevige basis voor je oprit: het keper- en elleboogverband. Doordat de stenen dwars tegen elkaar aan worden geplaatst, verkleint de kans op verschuiving aanzienlijk.

 • Randafwerking

  Wat tevens erg belangrijk is bij het bestraten van een oprit, zijn opsluitbanden. Deze worden aan de zijkant van de oprit geplaatst en zorgen ervoor dat de bestrating geen ruimte heeft om te verschuiven door de kracht die de auto uitoefent op de oprit. Voor een oprit zijn opsluitbanden van 8 x 20 x 100 cm aan te raden.

 • Aftrillen

  Zodra het bestraten van de oprit afgewerkt is, is het belangrijk om het geheel goed af te trillen met een trilplaat. De stenen nestelen zich op deze manier goed in de ondergrond. Bij tegels moet er echter wel een beschermlaag om de trilplaat worden aangebracht. En liggen er kleine steentjes op de bestrating, dan kan het aftrillen beschadigingen aan de oprit veroorzaken. Het is dus belangrijk dat de oprit schoon is.

Een goede ondergrond is de juiste basisaftrillen

Je wilt lange tijd plezier hebben en genieten van je oprit, terras of parkeerplaats. De ondergrond is de basis van mooi en gedegen straatwerk. Westerink Bestrating weet dat en zorgt voor een goede basis door het verdichten van de ondergrond. Verdichten betekent het laag voor laag aantrillen van de ondergrond, waardoor een stabiele ondergrond gevormd wordt. Hierdoor zullen ongelijkheden weggewerkt worden en vormt de bestrating één egaal geheel en zal dat ook in de toekomst zo blijven. Voordat de bestrating door ons wordt opgeleverd, worden de voegen ingeveegd met zand. De stratenmakers van Westerink Bestrating maken hiervoor gebruik van zilverzand. Dit biedt vele voordelen ten opzichte van normaal zand:

 • Kleinere dichtheid van zilverzand, waardoor de stabiliteit en levensduur van het straatwerk vergroot wordt
 • Onkruidgroei wordt bemoeilijkt door het zilverzand
 • Licht van kleur, wat zorgt vopor een geweldige uitstraling van het straatwerk

Voorbeelden van projecten

Bestratingsbedrijf Westerink heeft vele bestrating projecten opgeleverd en hieronder vind je een kleine impressie en diversiteit.

Lees verder Moderne bestrating en tuin met overkapping in Hoogeveen

Moderne bestrating en tuin met overkapping in Hoogeveen

Ter voorbeeld een door ons gerealiseerde tuin met moderne bestrating als stratenmaker in Hoogeveen. 

Lees verder Tuin en bestrating renovatie

Tuin en bestrating renovatie

Bestrating wildverband met verschillende afmetingen tegels en blokken.

Lees verder Oud gebakken, dik formaten

Oud gebakken, dik formaten

Bestraten van oud gebakken bakstenen op authentieke manier.

Lees verder Betontegel antraciet

Betontegel antraciet

Een betontegel antraciet 20x30 is betaalbaar en geeft een mooie uitstraling.

Lees verder Engelse vlag bestrating

Engelse vlag bestrating

De wens was de vlag van Engeland in de bestrating. En dat is gelukt.

Lees verder Bestrating moderne tuin

Bestrating moderne tuin

Het bestraten van een moderne tuin voor lang genot van je tuin