Ondergrond is de basis van je bestrating: Heel belangrijk.

Ondergrond de basis voor bestrating

Wil je voor langere tijd plezier hebben én kunnen genieten van je nieuwe bestrating, besef dan dat ondergrond de basis is van mooi en gedegen straatwerk. Welk vorm van bestrating dan ook, of het nu gaat om een plein, terras, oprit, bedrijfsterrein of parkeerplaats. Lees verder op deze pagina over het belang van het verdichten van de ondergrond, voor een langer behoud van een mooi en strakke bestrating.

 

Gedegen straatwerk verdient een goede basis

Verdichten van de ondergrond is uitermate belangrijk en een onmisbare basis voor een goede bestrating die jarenlang mee moet gaan. Verdichten betekent het laag voor laag aantrillen van de ondergrond, waardoor een stabiele ondergrond wordt gevormd. Dit verdichten is nodig omdat er op sommige plaatsen meer zachtere en minder dichte grond is. Bijvoorbeeld omdat er afvoerbuizen dieper onder de grond liggen of omdat er eerder op een bepaalde plaats geen bestrating gelegen heeft en deels wel.

Wanneer het verdichten niet of te weinig gebeurt, zal na enkele jaren (of zelfs maanden al) op bepaalde delen de grond gaan inzakken. Vervolg is een verzakt straatwerk waar op verschillende plekken waterplassen blijven staan. Veel bestratingsbedrijven bezuinigen hierop en kunnen daardoor een scherpe prijs neerleggen. Het resultaat lijkt op het eerste gezicht dan goed, maar al snel volgen de problemen. Erg veel tijd gaat er in het verdichten niet zitten, maar levert wel degelijk een significant langere levensduur op!

 

Gestabiliseerd zand voor een stevige ondergrond

Bij het toepassen van keramische en/of natuursteentegels adviseren wij het gebruik van gestabiliseerd zand. Gestabiliseerd zand is steviger dan standaard zand en zorgt voor een betere ondergrond. Aan gestabiliseerd zand wordt een speciaal soort cement toegevoegd, waardoor deze uithardt en er vrijwel geen verzakking in de bestrating optreedt. Dit raden wij vooral aan bij dunnere tegels waar een kleine verzakking direct opvalt. Vooral omdat dunnere tegels normaal gesproken niet afgetrild kunnen worden in verband met de breekbaarheid van deze tegels. Door het toepassen van gestabiliseerd zand zal ook deze vorm van bestrating niet of nauwelijks verzakken.

 

Zilverzand in de voegen maakt het plaatje helemaal af

Voordat een nieuwe bestrating wordt opgeleverd wordt het eerst nog ingeveegd met zand. Velen doen dit met normaal zand wat ook voor de ondergrond gebruikt wordt. Wat veel mensen niet weten is dat het gebruik van zilverzand tussen deze voegen vele voordelen biedt vergeleken het gebruik van normaal zand. De korrelgrootte van zilverzand is een stuk kleiner en heeft dus een kleinere dichtheid. Het verbetert hiermee de stabiliteit en dus ook de levensduur van het straatwerk.

Bijkomend voordeel van zilverzand is ook dat onkruid moeilijk groeit tussen de voegen. Iets wat grote meerwaarde biedt aan het genot van het gelegde straatwerk. Zilverzand word vaak bij moderne en/of sierbestrating toegepast in tuinen en opritten rond huis of bedrijven. Het kost dan ook wat meer, maar heeft dan ook erg veel voordelen. Het maakt uw terras en/of oprit dan ook helemaal af. De licht gekleurde fijne korrel geeft een geweldige uitstraling aan het straatwerk. Het voegzand is altijd in zicht en maakt juist dat ene beetje verschil.

 

Waar Westerink bestratingsbedrijf zich positief onderscheid

Wij onderscheiden ons graag van onze concurrenten die vaak met schep en kruiwagen de grond komen verzetten, het straatwerk er met de hand uit halen en zand vanaf externe partijen laat komen. Wij zijn in het bezit van een eigen mini shovel, een mini kraan, en een trekker met kiepwagen voor het graven én de grondbewerking. Bovendien beschikken wij over een eigen grond depot waar we verschillende soorten zand op voorraad hebben liggen. Dit vergemakkelijkt en versneld het werk enorm en bied voordeel in het uurtarief (man uren). Ook dragen wij zorg voor het afvoeren van uw materiaal indien gewenst.

Contactgegevens

Adres