Soorten bestrating

Soorten bestrating

Betonklinkers, keramische tegels, een visgraatverband, gebakken bestrating, een molenwiekverband of toch sierbestrating? Het bestraten van een tuin of terrein brengt veel keuzes met zich mee. Zo moet je kiezen welk bestrating soorten jouw voorkeur hebben en welk legverband de beste keuze is. Welk soort bestrating en welk legverband de beste keuze is voor jou, is zeer afhankelijk van de uitstraling die jij jouw tuin wilt geven. Wil jij jouw tuin opnieuw laten bestraten en ben je op zoek naar een stratenmaker die de bestratingswerkzaamheden voor jou uit kan voeren én jou kan helpen met het maken van een keuze tussen alle verschillende soorten bestrating? Dan ben je bij Westerink Bestrating aan het juiste adres. Wat de bestratingswerkzaamheden ook zijn, Westerink Bestrating is je graag van dienst.

Onze soorten bestrating

Lees verder Keramische terrastegels

Keramische terrastegels

Lees verder Sierbestrating

Sierbestrating

Lees verder Gebakken bestrating

Gebakken bestrating

Lees verder Betonklinkers

Betonklinkers

Lees verder Stapelblokken

Stapelblokken

Lees verder Grind en split

Grind en split

Het belang van goede bestrating

Het uiterlijk en de stijl van een tuin worden voor een groot gedeelte bepaald door de staat van de bestrating. Daarom is goede, sterke bestrating met de juiste uitstraling van groot belang. Door te kiezen voor bestrating die past bij de stijl van jouw tuin krijgt jouw tuin en woning een nette en verzorgde uitstraling. Maar niet alleen het soort bestrating is belangrijk. Ook de manier van aanleggen speelt een grote rol. Door de bestrating aan te laten leggen door een professional ben je verzekerd van bestrating met een strakke uitstraling en is de kans op verzakkingen nihil. Wil jij lang van jouw bestrating genieten? Dan is het aan te raden om de bestrating aan te laten leggen door een ervaren bestratingsbedrijf. Door jouw bestrating aan te laten leggen door de ervaren stratenmakers van Westerink Bestrating, ben je verzekerd van prachtige, sterke bestrating waar jij jarenlang onbezorgd gebruik van kunt maken.

Verschillende soorten bestrating

Er zijn veel verschillende soorten bestrating verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor bestrating met een stoere en robuuste uitstraling, bestrating met een klassieke uitstraling of bestrating met een moderne uitstraling. Elk soort bestrating heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welk soort bestrating het meest geschikt is voor jouw tuin, hangt af van jouw persoonlijke stijl en het gedeelte dat (opnieuw) bestraat moet worden. Hieronder vind je verschillende soorten bestrating die de ervaren stratenmakers van Westerink Bestrating voor je aan kunnen leggen.

Westerink Bestrating kan verschillende bestrating soorten bij je aanleggen

Keramische terrastegels

Keramische tegels zijn sterke tegels, gemaakt van een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties. Dit mengsel wordt gebakken, waardoor er een krachtige tegel ontstaat die voor alle delen van de tuin gebruikt kan worden. Keramische tegels zijn dankzij hun hoge hardheid, krasbestendigheid en vuurvaste karakter zeer geschikt voor de bestrating van het terras. Ze hebben een moderne, strakke uitstraling en kunnen er voor zorgen dat jouw terras echt het verlengde van de woonkamer wordt. Wil jij keramische tegels laten leggen in jouw tuin of op jouw terras? Het ervaren team van Westerink Bestrating voert het leggen van de keramische terrastegels graag voor je uit.

Keramische terrastegels zijn sterke tegels

Sierbestrating

Wil jij dat de bestrating van jouw tuin een echte eyecatcher is? Dan is sierbestrating de beste keuze. Sierbestrating is verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en legverbanden, waardoor er voor elke tuin een passende vorm van sierbestrating is. Het is mogelijk om meerdere soorten sierbestrating met elkaar te combineren, maar het is ook mogelijk om één soort bestrating aan te houden. Sierbestrating is geschikt voor alle onderdelen van de tuin en geeft jouw tuin een uniek karakter. De stratenmakers van Westerink Bestrating leggen de sierbestrating graag voor je aan.

Er zijn veel verschillende soorten sierbestrating

Betonklinkers

Betonklinkers zijn klinkers gemaakt van beton. Ze hebben een minimalistische, moderne uitstraling en worden voornamelijk gebruikt om opritten, parkeerplaatsen en pleinen mee te bestraten. Het grootste verschil tussen betonklinkers en gewone klinkers is de uitstraling. Gewone klinkers hebben een klassieke uitstraling en zijn minder strak afgewerkt dan betonklinkers. Wil jij jouw tuin, oprit of terrein een strakke en moderne uitstraling geven? Dan zijn beton klinkers de beste keuze. Westerink Bestrating voert het bestraten met betonklinkers graag voor je uit.

Betonklinkers zijn zeer geschikt om opritten, parkeerplaatsen en pleinen te bestraten

Gebakken bestrating

Ben jij op zoek naar prachtige bestrating met een lange levensduur en een gezellige uitstraling? Gebakken bestrating gaat jaren mee, heeft een warme, toegankelijke uitstraling en is zeer geschikt om paadjes, terrassen en opritten mee te bestraten. Gebakken bestrating is verkrijgbaar in twee verschillende soorten: oud gebakken bestrating en nieuw gebakken bestrating. Oud gebakken bestrating heeft een karakteristiek uiterlijk en is verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Nieuw gebakken bestrating heeft een wat strakkere uitstraling. Gebakken bestrating soorten zijn zeer geschikt voor klassieke tuinen en Hollandse tuinen en geven elke tuin een gezellige en warme uitstraling. Wil jij gebakken bestrating aan laten leggen? Wij zijn je graag van dienst.

Gebakken bestrating heeft een lange levensduur en is zeer geschikt voor paden, terassen en opritten

Stapelblokken

Wil jij in jouw tuin spelen met verschillende hoogtes en ben je op zoek naar een manier om die hoogteverschillen stijlvol vorm te geven? Dan zijn stapelblokken onmisbaar. Stapelblokken zijn grote betonnen blokken die gebruikt worden om lage tuinmuurtjes mee te vormen. Deze tuinmuurtjes zorgen er voor dat hoger gelegen delen van de tuin, zoals borders of een terras, op stijlvolle wijze afgewerkt worden en niet verzakken. Stapelblokken zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, stjilen en materialen, zodat er voor elke tuin een passende oplossing is.

Stapelblokken zijn zeer geschikt om hoogteverschillen in je tuin op een stijlvolle manier aan te brengen

Grind en split

Wil jij bepaalde delen van jouw tuin wat extra’s geven? Dan zijn grind en split onmisbaar. Grind en split zijn geschikt om tuinen en opritten mee te verharden, maar kunnen ook uitstekend gebruikt worden om borders mee op te vullen. Het is tevens mogelijk om grind en/of split te combineren met één of meerdere bestrating soorten. Zo kan je er voor kiezen om een groter stuk grond te voorzien van grind of split en alleen het looppad te vervaardigen uit tegels. Hierdoor krijgt jouw tuin een unieke uitstraling. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Grind en split is uitstekend om tuinen, opritten en paden mee te verharden

Een sterke en stabiele ondergrond

Om er voor te zorgen dat jij jarenlang van jouw bestrating kan genieten, besteden wij veel aandacht aan het creëren van een sterke en stabiele ondergrond. Door de ondergrond van de bestrating verdichten is de kans op verzakkingen nagenoeg nihil. Verdichten houdt in dat wij de ondergrond van de bestrating laag voor laag aantrillen. Het verdichten van de ondergrond is van groot belang, omdat de grond op sommige plaatsen zachter en minder dicht is. Dit kan veroorzaakt worden door afvoerbuizen die dieper onder de grond liggen of omdat er op bepaalde plaatsen eerder geen bestrating gelegen heeft. Door de ondergrond laag voor laag aan te trillen wordt de grond goed verdicht en kan jij jarenlang genieten van strak aangelegde bestrating.

Goede waterafvoer

Duurzame bestrating bevat niet alleen een sterke, stabiele ondergrond, maar wordt ook voorzien van goede waterafvoer en riolering. Door de bestrating te voorzien van waterafvoerpunten blijft het regenwater niet op de bestrating staan. Hierdoor vormt er geen aanslag op de tegels, worden verzakkingen nog meer voorkomen en zorgt een regenachtige dag niet voor wateroverlast. Wil jij jouw bestrating voorzien van goede waterafvoer en riolering? Westerink Bestrating voert deze werkzaamheden graag voor je uit.

Legverbanden en verschillende soorten bestrating

Veel bestrating soorten kunnen in verschillende verbanden worden aangelegd. Deze verbanden worden ook wel legverbanden genoemd en zijn allesbepalend voor de uitstraling van de bestrating. De legverbanden bepalen niet alleen de uitstraling van de bestrating maar bepalen ook hoe sterk de bestrating is. Zo zijn sommige legverbanden minder stevig dan andere, waardoor ze niet geschikt zijn voor stukken bestrating die intensief gebruikt worden, zoals opritten en parkeerplaatsen. Westerink Bestrating kan de volgende legverbanden voor je aanleggen.

Halfsteensverband

Het halfsteensverband is één van de meest bekende legverbanden. Bij een halfsteensverband worden de tegels steeds halverwege de bovenliggende tegels gelegd. Het wordt vaak gebruikt bij paden, trottoirs en terrassen en geeft jouw bestrating een klassieke uitstraling. Het halfsteensverband heeft een prachtige uitstraling maar is helaas niet erg sterk. Wil jij een oprit, parkeerplaats of ander stuk grond dat zwaar belast kan worden bestraten? Dan is een halfsteensverband geen goede keuze. Voor de bestrating van terrassen en looppaden is een halfsteensverband wel geschikt.

Halfsteenverband en één van de meest gebruikte soorten legverbanden

Blokverband

Een blokverband houdt in dat er vierkanten of rechthoeken worden gecreëerd met de tegels. De vierkanten of rechthoeken bestaan uit 2 of meerdere tegels en vormen samen een duidelijk blokpatroon. Een blokverband kan worden toegepast bij verschillende soorten bestrating, geeft jouw bestrating een prachtige uitstraling, maar is helaas niet erg sterk. Hierdoor is het niet geschikt voor opritten, parkeerplaatsen en andere stukken bestrating die zwaar belast kunnen worden.

Met blokverband creëer je een prachtige uitstraling maar doordat het minder sterk is is het niet geschikt voor opritten en parkeerplaatsen

Visgraatverband

Een visgraatverband is een verband waarbij de bestrating in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar worden gelegd. Het wordt altijd in de lengte van het te bestraten stuk grond gelegd en geeft de bestrating een ruimtelijke en chique uitstraling. Het visgraatverband is het sterkste legverband en daarom zeer geschikt voor bestrating dagelijks zwaar belast wordt. Wil jij jouw oprit of parkeerplaats laten bestraten met een visgraatverband? Onze ervaren stratenmakers voeren deze werkzaamheden graag voor je uit.

Het visgraatverband is het sterkste soort legverband en daardoor zeer geschikt voor parkeerplaatsen of opritten

Elleboogverband

Het elleboogverband lijkt veel op het visgraatverband. Het verschil is dat de voegen van de bestrating in of dwars op de kijkrichting liggen. Bij een elleboogverband wordt vaak gebruik gemaakt van grotere klinkers, zoals betonklinkers. Net als het visgraatverband is het elleboogverband goed tegen een stootje bestand. Zware belasting en intensief gebruik zullen bestrating soorten die zijn aangelegd met het elleboogverband niet beschadigen.

Het elleboogverband wordt vaak gebruikt bij grote klinkers

Molenwiekverband

Het molenwiekverband is een variatie op het blokverband. Bij het molenwiekverband vormt een vierkante tegel het hart van de ‘molenwiek’. De andere, rechthoekige stenen worden vervolgens om het hart gelegd. Het is mogelijk om het hart van de molen in dezelfde kleur als de rest van de bestrating te houden, maar je kunt ook kiezen voor een tegel in een afwijkende kleur. Hierdoor krijgt de bestrating meer diepte en een bijzondere uitstraling. De stratenmakers van Westerink Bestrating leggen jouw bestrating met molenwiekverband graag voor je aan.

Het molgenwiekverband is een variatie op het blokverband en zorgt voor meer diepte in de tuin

Keperverband

Het keperverband is een variatie op het visgraatverband. Bij het keperverband wordt het visgraatpatroon niet in de lengte maar in de breedte van het te bestraten stuk grond gelegd, waardoor er een sterk verband wordt gecreëerd. Bestrating met het keperverband is zeer krachtig en kan zwaar worden belast, waardoor het zeer geschikt is voor drukke straten en parkeerplaatsen. Westerink Bestrating legt bestrating met dit legverband graag voor je aan.

Het keperverband is een variatie op het visgraatverband en zeer geschikt voor zware belasting

Oprit, tuin of terras laten bestraten door Westerink Bestrating

Wil jij (een gedeelte van) jouw tuin, terrein of oprit opnieuw laten bestraten? Dan ben je bij Westerink aan het juiste adres. Van het aanleggen van prachtige, duurzame bestrating tot het leveren van allerlei soorten bestrating en grond, Westerink Bestrating is hét adres voor alles op het gebied van bestrating. Het team van Westerink Bestrating bestaat uit enthousiaste, ervaren stratenmakers die alle vormen van bestrating met plezier voor je aanleggen. Door veel aandacht te besteden aan de ondergrond en waterafvoer creëren wij prachtige bestrating waar jij jarenlang onbezorgd van kunt genieten. Omdat wij alle materialen en machines die nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren zelf bezitten, kunnen wij efficiënt te werk gaan en is kan jij zo snel mogelijk gebruik maken van jouw nieuwe bestrating. Onze vakkundige stratenmakers zijn je graag van dienst.

Contact, informatie en advies

Wil jij jouw oprit, tuin of terras opnieuw laten bestraten? Jarenlange ervaring en brede kennis van bestrating zorgen er voor dat de bestrating van jouw tuin of terrein bij Westerink Bestrating in goede handen is. Heb je vragen over de verschillende bestrating soorten, wil je meer weten over ons bedrijf of ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor advies en meer informatie. Wij staan je graag te woord.