Keramische tuintegels laten leggen

 

Ben je op zoek naar een stratenmaker die keramische tegels kan leggen? Dan ben je bij Westerink bestrating aan het goede adres. Wij zijn een specialist op het gebied van keramische tegels leggen. Deze tegels zijn vaak in groot formaat en rechter/hoekiger dan normale tegels en vereisen dan ook een andere manier van leggen. Ze worden in vaktermen ook wel gekalibreerde tegels genoemd. Dat houdt in dat de keramische tegels maatvast en extreem recht en hoekig zijn. Het is dan ook van groot belang dat de tegels op de juiste manier verwerkt worden. Door onze ervaring op het gebied van keramische tegels leggen, zijn wij de aangewezen persoon om die klus voor je te klaren!


Welke ondergrond is geschikt voor jouw keramische tegels?

Lees verderop meer.

Keramische tegels laten leggen

Het specialistische leggen van keramische terrastegels

Westerink Bestrating weet dat de basis van het leggen van keramische tegels erg belangrijk is. Om verzakking te voorkomen, maken wij bij een normale tegel- of klinkerbestrating gebruik van de laag-voor-laag-aftriltechniek. Dit zorgt ervoor dat de bestrating langer meegaat en minder snel verzakt. Bij keramische tegels is de ondergrond nog belangrijker, dan bij een normale tegel- of klinkerbestrating. Wanneer je kiest voor de juiste ondergrond, kun je verzakking voorkomen en nog jarenlang genieten van je keramische terrastegels!

 

Ook keramische tegels in je tuin? Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

We komen vrijblijvend langs om de situatie te bekijken en denken graag mee, zodat we een passend voorstel kunnen maken. 

Bel vrijblijvend 06 - 313 983 59 voor informatie of een afspraak. We staan je graag te woord.

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan
 

 

Soorten ondergrond

  • Normaal zand
    Is geschikt voor normale tegels en klinkers, maar niet voor keramische tuin tegels. Normaal zand heeft een vastheid van maximaal 40% en het leggen van keramische tegels op normaal zand kan daardoor na een aantal maanden al tot verzakking leiden. Gebruik van zand als ondergrond is prijstechnisch een stuk erg interessant, maar een slechte investering wanneer je nog jaren wilt genieten van de keramische tegels.
  • Gestabiliseerd zand
    Gestabiliseerd zand is zeer stevig zand gemengd met witte kind cement. Dit zorgt voor een 60% vaste ondergrond en is daarom goed geschikt voor het aanleggen van keramische tegels.
  • Cement basis
    Een ondergrond op basis van cement heeft een vastheid van 90% en hierdoor kunnen wij jarenlang plezier en behoud van je keramische tegels garanderen.

Advies op maat

Voor een advies op maat kun je een afspraak met ons maken, zodat wij je vrijblijvend kunnen adviseren. Het leggen en toepassen van keramische tegels is een specialistisch werkje. Het laten leggen door een ervaren stratenmaker is dan ook erg belangrijk wanneer je nog jarenlang van je keramische tuin tegels wilt genieten.