Keramische tegels buiten leggen

Keramische tegels leggen

Wil jij keramische tegels laten leggen en ben je op zoek naar een ervaren bestratingsbedrijf? Dan ben je bij Westerink bestrating aan het goede adres. Westerink Bestrating heeft jarenlange ervaring op het gebied van specialistische, luxe bestrating, waardoor de aanleg van jouw keramische tegels bij ons in goede handen is. Of je er nou voor kiest om alleen het terras of ook de rest van de tuin van keramische tegels te voorzien, onze ervaren stratenmakers voeren alle werkzaamheden graag voor je uit. Door keramische tuintegels leggen uit te besteden aan de professionals van Westerink Bestrating kan jij jarenlang genieten van prachtige bestrating. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw tuin of terras te bespreken.

Keramische tuintegels laten leggen door Westerink Bestrating

Westerink Bestrating is een specialist op het gebied van keramische tegels leggen. Dankzij jarenlange ervaring en brede kennis van bestrating kunnen wij jouw tuin voorzien van keramische bestrating waar je jarenlang van kunt genieten. Keramische tegels zijn meestal groter van formaat en hoekiger dan normale tegels, waardoor een andere manier van leggen is vereist. Zo moeten ze om verzakkingen te voorkomen van een stevige, sterke ondergrond worden voorzien. Keramische tegels worden in vaktermen ook wel gekalibreerde tegels genoemd, omdat ze zeer maatvast en extreem recht en hoekig zijn. Om gebroken tegels en verzakkingen tijdens en na het leggen te voorkomen is het van groot belang dat de tegels op de juiste manier verwerkt worden. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van keramische tegels aanleggen is de aanleg van jouw nieuwe keramische bestrating bij ons in goede handen.

Ook keramische tegels in je tuin? Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

We komen vrijblijvend langs om de situatie te bekijken en denken graag met je mee, zodat we een passend voorstel kunnen maken.

Bel vrijblijvend 06 - 313 983 59 voor informatie of een afspraak. We staan je graag te woord.

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan

Het belang van de juiste ondergrond

Om lang van jouw keramische tegels te kunnen genieten, is een goede ondergrond van groot belang. De kwaliteit van de ondergrond is allesbepalend voor de levensduur van bestrating. Omdat keramische tuintegels vrij dun zijn, kan veel druk op de tegels in combinatie met een slechte ondergrond ervoor zorgen dat het straatwerk verzakt of scheurt, waardoor het geheel een haveloze uitstraling krijgt. Door jouw keramische bestrating te voorzien van een sterke, stabiele ondergrond is de kans op verzakkingen nagenoeg nihil en wordt de levensduur van jouw bestrating aanzienlijk verlengd.

Verschillende soorten ondergrond

Bij het bestraten van de tuin of het terras kan er gebruik worden gemaakt van verschillende soorten ondergronden:

  • Normaal zand: Normaal zand is geschikt voor gewone tegels en klinkers, maar niet voor keramische tegels. De vastheid van normaal zand is maximaal 40%, waardoor het leggen van keramische tegels op normaal zand al na een aantal maanden tot flinke verzakkingen en scheuren in het straatwerk kan leiden. Prijstechnisch is normaal zand het meest aantrekkelijk, omdat het relatief goedkoop is. Met het oog op de levensduur van jouw keramische bestrating is het echter sterk af te raden
  • Gestabiliseerd zand: Gestabiliseerd zand is stevig zand, gemengd met Wittekind cement. Met gestabiliseerd zand heeft de ondergrond een vastheid van 60%, wat voldoende is voor de aanleg van keramische tegels
  • Cementbasis: Wil jij jarenlang van jouw keramische bestrating kunnen genieten? Dan is een ondergrond op basis van cement de beste keuze. Een ondergrond op cementbasis heeft een vastheid van 90%, waardoor verzakkingen en andere problemen nagenoeg niet voorkomen. Hierdoor heb jij jarenlang plezier van jouw keramische tegels
Keramische tegels laten leggen

Het verdichten van de ondergrond

Niet alleen het juiste zand speelt een grote rol in de levensduur van jouw bestrating, ook de manier waarop de ondergrond is aangelegd is belangrijk. Omdat de grond op sommige plaatsen zachter en minder dicht is, is het goed aantrillen van de grond heel belangrijk. Door de ondergrond laag voor laag aan te trillen en te verdichten zorgen onze stratenmakers ervoor dat er een stabiele ondergrond wordt gevormd. Het verdichten van de ondergrond kost niet veel tijd en levert een aanzienlijk langere levensduur op, waardoor het de moeite meer dan waard is.

Waterafvoer en riolering

Om aanslag en wateroverlast te voorkomen, is het belangrijk dat jouw keramische bestrating van goede waterafvoer en riolering wordt voorzien. Bij Westerink Bestrating besteden wij veel aandacht aan het aanleggen van een goede waterafvoer, omdat dit bijdraagt aan de levensduur van het aangelegde straatwerk. Door jouw keramische tegels aan te leggen met voldoende afschot richting de afvoerpunten, blijft regenwater niet op de bestrating staan. Hierdoor worden verzakkingen en aanslag voorkomen en kan jij altijd genieten van jouw prachtige bestrating. Onder het straatwerk leggen we een afvoersysteem aan van stevige pvc-buizen, zodat het regenwater goed afgevoerd kan worden. Om eventuele verstoppingen op te kunnen lossen zonder het hele straatwerk open te breken, is het tevens mogelijk om jouw keramische bestrating te voorzien van een aantal doorspuitpunten. Doorspuitpunten zorgen ervoor dat de afvoer in geval van verstopping doorgespoten kan worden, waardoor de verstopping verdwijnt. Hierdoor blijft de bestrating intact en is het oplossen van een verstopping een fluitje van een cent. Wil jij keramische tegels laten aanleggen met goede waterafvoer en riolering? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij denken graag met je mee.

Voor elke tuin passende keramische tegels

Keramische tegels laten aanleggen in de tuin

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, stijlen en formaten. Zo zijn er niet alleen gladde keramische tegels verkrijgbaar, maar kan je ook kiezen voor keramische tegels met een marmerlook, keramische tegels met een natuursteen look en zelfs keramische tegels met houtlook. Wil jij van jouw terras echt een buitenwoonkamer maken? Dan kan je er zelfs voor kiezen om jouw huis te voorzien van keramische tegels met houtlook en deze tegels door te leggen naar buiten. Hierdoor gaat binnen op stijlvolle wijze over in buiten en lijken beide ruimtes groter. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden van keramische tegels aanleggen te bespreken.

De kosten van keramische tegels laten leggen

Ben jij benieuwd geworden naar de kosten van keramische tegels leggen? De kosten van keramische tegels laten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen het oppervlak dat bestraat moet worden, het soort keramische tegels en de door jou gekozen extra opties (zoals het aanleggen van goede waterafvoer) een grote rol. Omdat de prijs van keramische terrastegels leggen afhankelijk is van een aantal keuzes, is het niet mogelijk om een richtprijs te geven van de kosten per vierkante meter. Wel is het mogelijk om via onze website een offerte aan te vragen. Via het offerteformulier kun je al je keuzes invullen en is er ruimte om vragen te stellen. Wij doen er alles aan om jouw offerteaanvraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Meer weten?

Wil jij keramische tegels buiten leggen en ben je op zoek naar een betrouwbare stratenmaker? Het team van Westerink Bestrating bestaat uit ervaren stratenmakers met een passie voor tuinaanleg. De aanleg van keramische tuintegels is bij ons in goede handen. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij zijn je graag van dienst.

Ook keramische tegels in je tuin? Vraag direct vrijblijvend een offerte aan!

We komen vrijblijvend langs om de situatie te bekijken en denken graag met je mee, zodat we een passend voorstel kunnen maken.

Bel vrijblijvend 06 - 313 983 59 voor informatie of een afspraak. We staan je graag te woord.

Vraag vrijblijvend informatie of een offerte aan